keskiviikko 5. maaliskuuta 2008

Taistoille ohje

Ranteenlämmittimeni ovat jo vakiintuneet nimeltään Taistoiksi, kiitos kaikille teille kommentoineille. Ja niinpä näppäränä tyttönä naputtelin myös niiden yksinkertaisen ohjeen. Lisäksi otin tämän seuraavan kuvan, jossa kuvio näkyy paremmin, kun noissa edellisissä kuvissa, joissa lämppärit olivat käsissäni. Kyseessä oli pienen neulekuvaajaurani erikoisin casting; pyöräyttelin boolin teosta jääneen tyhjän Sisu viina -pullon valkoiseen a4:een, jotta kuviot näkyi ja vetäisin toisen rannelämppärin pullon päälle. Tästä on kyllä normaali ajanviete kaukana. Pullosta lemahti öh...kiinnostavia odöörejä, joku tilkka pohjalle oli ilmeisesti jäänyt. Mutta yhtä kaikki, tavoitteet on saavutettu. Kuvio näkyy, mikä varmasti auttaa, jos joku Taistoja ryhtyy toteuttamaan. Seuraavasti ohjeesta otan enemmän kuin mielelläni vastaan kommenttteja. Oli vaikea tietää vääntääkö rautalankaa tarpeeksi vai liikaa.

Taistojen toteuttamiseksi tee näin

KokoYksi koko, tämähän joustaa kuin mikä. Pituutta voi aina säädellä itse. Omani ovat noin 19 senttiä

Puikotitse käytin 2,0. Isommilla saattais tulla vielä pehmeämpää

Lanka - Drops Alpacca, 100 % alpakkaa. Tarvitaan noin yksi 50 gramman kerä

Luo sukkapuikoille 56 silmää ja jaa puikoille 14-14-14-14. Kudo joustinneuletta neljä oikein –kolme nurin noin 2 senttiä.
Aloita ensimmäinen pitsireikäkerros seuraavasti: neljän oikean silmukan jälkeen kudo kaksi nurin yhteen, langankierto ja nurja silmukka. Toista koko kerros.
Kudo kuusi kierrosta tavallista joustinneuletta neljä oikein-kolme nurin.
Tee toinen pitsireikäkierros.
Kudo viisi kierrosta tavallista joustinneuletta neljä oikein-kolme nurin.
Tee kolmas pitsireikäkierros.
Kudo neljä kierrosta tavallista joustinneuletta neljä oikein-kolme nurin.
Tee neljäs pitsireikäkierros.
Kudo kolme kierrosta tavallista joustinneuletta neljä oikein-kolme nurin.
Tee viides pitsireikäkierros.
Kudo kaksi kierrosta tavallista joustinneuletta neljä oikein-kolme nurin.
Tämän jälkeen toista pitsireikäkierrosta ja kahta tavallista kierrosta, kunnes aloitat peukalonreiän. Tässä sitä pituutta voi säädellä, itse toistin tätä kolmen kerroksen settiä vielä kahdeksan kertaa.

Aloita peukalon valmistelut, kun olet viimeksi kutonut kaksi kerrosta tavallista joustinta. Peukalonreiän voit sijoittaa minkä tahansa kolmen nurjan kohdalla. Jatka muualla normaalia pitsireikäkerros-kaksi kerrosta joustinneuletta.
Ensimmäisellä kierroksella aloita normaali pitsireikäkerros. Kudo peukalokohtaan kolmen nurjan kohdalle oikein-nurin-oikein pitsireiän sijaan ja jatka normaali pitsireikäneulosta loppuun.
Seuraavalla kerroksella kudo peukalokohtaan: (neljä oikein) oikein-silmukan lisäys silmukoiden välistä – oikein-silmukan lisäys silmukoiden välistä-oikein (neljä oikein) Nyt sinulla on kolmen nurjan tilalla viisi oikeaa silmukkaa.
Seuraavalla kierroksella kudo muualle normaali pitsireikäkierros ja kudo peukalon kohdan kaikki silmukat oikein.
Seuraavalla kierroksella peukalon kohdalla päättele nurjan tilalla olevien viiden silmukan lisäksi viereen jäävistä oikeasta joustinneuleesta molemmilta puolillta kaksi silmukkaa, siis yhteensä yhdeksän silmukkaa. Luo tilalle seitsemän silmukkaa.
Jatka peukalon jälkeen tavallista joustinneuletta ilman pitsireikäkerroksia vielä kaksi senttiä. Päättele kaikki silmukat.


Avot, toivottavasti tästä on jollekin iloa. Oli hyvä kokeilla mallin kirjoittamista tällaisella yksinkertaisella neuleella, jota ei juuri tarvitse sarjoitella.
Huomasin taas yhden todisteen kevään lähenemisestä, taivas on paljon sinisempi kuin joskus tammikuussa. Talvisin rakastan vanhojen lehtipuiden siluetteja, ja niitä tässä lähellä on paljon ihailtavaksi.

3 kommenttia:

Laura Proust kirjoitti...

Taistot vaikuttavat ohjeen perusteella varsin lähestyttäviltä. Hyvä!
Nyt, kun sun blogissa on jo yksin ohjekin, alat olla aika pro. Odottelen enää (varsin malttamattomana) blogiarpajaisia!

Iirismaria kirjoitti...

Laura olet kultainen kun jätät aina tönne kannustavia kommentteja, niitä on kiva lukea! Blogiarpajaiset...niitä saatat kyllä joutua odottamaan :)

Anonyymi kirjoitti...

onkohan tämä kommentointi yhtä helppoa kuin miltä se vaikuttaa? Minua hiukan epäilyttää tällainen sähköinen viestintä heti kun se on jotakin muuta kuin sähköpostia. Mutta nykyaika on nykyaikaa, ymmärrän sen kyllä, vaikka arvostankin kovasti vanhanaikaisempia muotoja.
Blogisi näyttää hienolta, Taistoilla varmasti kelpaa kirjoittaa. Itse olen käyttänyt samaan tarkoitukseen ikivanhoja sormikkaita, joista on kämmenet puhki ja sormet leikattu auki. Toimivat mutta melko rumat.
Tsemppiä kaikkiin aherruksiin ja hyvää mieltä.