perjantai 16. tammikuuta 2009

Taukomusiikkia

Sillä aikaa kun viimeistelen caminovilliksen, josta tosiaan puuttuu vain raglasaumojen yhteenompelu ja päättely, viihdytän teitä etäisesti neuleaiheisella höpötyksellä. Kauniita kuviakin yritin ottaa, jotta viihtyisitte :) Eli ajankohtaista meillä tänään, olkaa hyvät.


Toin Espanjan matkalta paikallisia joulumakeita ja aika pitkälle siitä syystä, että ne ovat niin kauniisti pakattuja. Tyypillisesti näitä leivonnaisia tehdään runsaasta mantelijauhosta ja niiden makuun olen kymmenen vuoden totuttelunkin jälkeen vain kohtuullisen ihastunut, mutta voi miten kauniita ne ovat. Erityisesti pidän tästä etualalla olevasta Porres -pakkauksesta, toivottavasti kukaan hullu ei saa päähänsä uudistaa näitä. No, toin niitä runsaasti ja niitä on edelleen, joulun jo mentyä, jäljellä. Saatoin ehkä myös vähän pihistellä ja hautoa niitä joulun yli, kun näyttivät niin kivalta puisessa astiassaan...

Joululomalla pääsin taas lukemisen makuun ja olen pohtinut miten tänne blogiin voisi yhdistää kirja-asioita. Rikkomus puhdasta neuleblogia kohtaan ei mielestäni olisi kovin iso. Sekä neuleista että kirjoista tulee mieleen sohvannurkka ja iso kuppi teetä. Siis ainakin noin ideaalitasolla. Todellisuudessa luen hkl:n kalseassa bussissa ja neulon selkä kivistäen keittiön kovalla puutuolilla. Toisaalta neule kilpailee kovin usein kirjan kanssa ja viime aikoina kirjat ovat jääneet tappiolle. Äänikirjoja saa kirjastosta aika rajoitetusti, se olisikin täydellistä, kuten jo ystäväni Nuttu aiemmin viittasi.

Oli miten oli, joulun aikaan ja jälkeen olen ahmaissut seuraavat hyvät kirjat: traktorien lyhyt historia ukrainaksi (riemastuttava), Michael K:n elämä (oudon kiehtova), Kalaharin konekirjoituskoulu miehille (kirjailija on siirtynyt Mma Ramotswen ennen niin nokkelista seikkailuista jaaritteluun ja ilmiselvään rahanlypsyyn hyväksi lanseeratulla tuotteella) ja Anna minun rakastaa enemmän (parasta pitkään, pitkään aikaan). Hyvä kirja on halpa pakomatka tammikuun kalseasta muille maille.

Viikonloppuna kirpputorilla katselin muiden ihmisten kirjoja, monessa pöydässä jonkun vanhan ihmisen koko kirjahylly. Jonkinlaisen aavistuksen ihmisestä ja hänen ajastaan sai jo hänen kirjojensa perusteella- ja samoin tuntui räikeältä nähdä toisen hylly levitettynä kirpputori pöydälle, muiden valikoitavaksi, pilkkahintaan. Eurolla ostin Nadine Gordimerin Vieraat toisilleen ja Singerin Lublinin taikurin. Singer on vanha suosikki, Gordimer nimeltään tuttu ja kirjassa oli vastustamaton kansi.

Se kirjoista. Ampukaa minut henkisesti kommenttilootassa, jos nyt astuin ulos neuleblogin rajojen :)

Tammikuu on kuukausista kamalin, minusta. Joulun lämpö on tipotiessään ja talvi oikeastaan vasta alkanut. Tammikuussa ajattelen sekavia, itken ja kiukuttelen asioista jotka jo helmikuussa tai viimeistään maaliskuussa tuntuvat ihan mukiinmeneviltä. Eilen oli tammikuittain ihan huippupäivä, sillä iltaa istuttiin ompeluseuran merkeissä. Kerran kuukaudessa kokoonnumme neulomaan yhdessä. Kuvasta näkyy mikä on yhtä tärkeää kuin neulominen. No tietenkin syöminen. Eilen Nuttu teki pipoa ja emännöi, M neuloi punaisenkirjavia lapasia, toinen M purki jo kertaalleen kutomansa pussukan ja uudelleenkutoi sen ja I puhisi lattialla vieressäni yrittäessään tulkita mahdotonta ohjetta. Mahdottoman kotoisaa ja leppoisaa. Lisää ompeluseuraa päälle maan, lisää neuleita ja kirjoja ja mahdollisimman vähän räntää ja työstressiä! Aamen.

Näin meillä tänään. Palaan heti caminovilliksen valmistuttua, enköhän jo viikonloppuna. Jo jännittää.

9 kommenttia:

Ilona kirjoitti...

Tietty kirjoista saa kirjottaa, pöh. Toisinaan yritän neuloa ja lukea yhtä aikaa, mutta vähän hankalaahan se on. Voisko joku pantetoida semmosen kirjatelineen, et kädet jäis vapaaksi? Äidin keittokirjatelinekään ei toiminut...

Tänään lopetin puhinan ja päätin tehdä omasta päästä sen haalarin. Ja heti näyttää paljon paremmalta!

Ilona kirjoitti...

Höh. Siis PATENTOIDA. Olipas ammattilaisella tänään huono oikolukumoodi päällä...

PS. Mua aina naurattaa noi sanavahvistukset. "Harithi" vois olla vaikka hindiä, eikö?

Kesakko kirjoitti...

Yleensä pysyttelen taustalla, mutta nyt ilahduin niin paljon siitä että löysin jonkun joka on lukenut Juha Itkosen Anna minun rakastaa enemmän!

Myös minä tykkäsin valtavasti, tekisi mieli palata kirjaan uudelleen, mutta olisi taas monta uuttakin kirjaa odottamassa. Ihana kirja, luin vain ja luin ja luin, jotenkin helppoa.

Tiesitkö muuten että netistä löytyy se kirja myös kuunnelmana? http://www.yle.fi/ylex/annaminunrakastaa/

Oon kuunnellut lempikohtia jo useasti. Jotkut kirjat vain jäävät mieleen.

kaisa kirjoitti...

Mulle sopii myös nuo kirjajutut. Minäkin luen yleensä aina kun neulon. Ilona, mulla on kirjan päällä joku paino, esim. puhelin tai kaukosäädin, joka pitää sen auki. Mutta sen sivunkääntimen haluaisin, ettei tarvis irrottaa siinä kohtaa kättä työstä.

Tytti kirjoitti...

Oi, kannatan lämpimästi kirjoista kirjoittamista. Minäkin luin jokin aika sitten Traktorien lyhyen historian ja tykkäsin kovasti.

Laura Proust kirjoitti...

Kirjoista ei puhuta koskaan liikaa! Mulla on harmillisesti joku vaihe että oikein mikään kirja ei tunnu uppoavan - täytynee kokeilla tuota itkosta.

Itsekin mietin, että mitä noiden tuomiesi espanjamanteliasioiden papereista voisi tehdä...

Iirismaria kirjoitti...

Hih hii, tännehän on tulvinut kommentteja ja vieläpä rohkaisevia, kirjoista siis varmasti jatkossakin. Pohdin sivuun palkkia puikoilla nyt sekä luvussa nyt.

Ilona ja Kaisa, mä en kyllä yhtään osaa lukea kun neulon :( Musta tuntuu että niin omaa työtään mun puikot ei kerta kaikkiaan tee, telkkarin katsomisenkin luovutan yleensä siinä kohdassa jos tosiaan haluan keskittyä ohjelmaan. Mutta toivotaan, että joku teille pantetoi tähän hyvän apuvälineen :) Ja Ilona, mäkin nauran sanavahvistuksille.

Voi Viivi, olipa mukava että jätit kommentin. Luin tosiaan Itkoseni ja kirja oli musta vaikuttava, vähn tuli olo että tämä oli nyt parasta mitä mies oli kirjoittanut ja että nyt ehkä pitäis vuosi jos toinenkin kerätä taas elämänkokemusta ja näkemystä, että syntyis samanmoinen helmi. Selkeesti musta paras Itkonen. Ja kiitos tuhannesti linkkivinkistä, en tosiaan tiennyt!

Tytti, on aina kiva saada kommentti sellaiselta bloggaajalta, jonka blogissa käy itse ahkerasti, kiitos!

Nuttu, sinä jos kuka keksit espanjan papereiden jalostusidean, siihen luotan :)

Aino kirjoitti...

Hyvin viihdyin, kiitos. Karkkeja tosin tekisi mieli ;)

Lankastia kirjoitti...

Heippa!
Pyysit infoamaan, mikäli joku neuloo Taistolle-kämmekkäät. Ohje oli hyvin kirjoitettu, juuri sopivasti rautalankaa!

http://lankastia.blogspot.com/2009/02/taistot.html