torstai 3. huhtikuuta 2008

Kerän kanssa kerän alussa...taas!


Tuskin ovat puikot kylmenneet kun uutta pukkaa. Maanantai-aamupäivän surffasin ja pohdin millaisen villatakin haluan nyt toteuttaa, kun toppiprojekti antoi uskoa tällaisiin isompiin työnsarkoihin. Hakusessa oli joku mukava villatakkimalli, joka soveltuisi kesäkäyttöön. Tiedättehän, aamulla on viileankirpeää kun lähteee töihin, päälle tarttis vetää joku siisti viillis, vaikka puolihihainen. No, loogisena olentona päädyin sitten tekemään mitä paksuinta, pitkähihaisinta ja lämpimintä neuletta, jossa kyllä lukee isoilla kirjaimilla SYKSY. No yksi iso syy oli, etten kertakaikkiaan halunnut kutoa puuvillaa nyt heti topin perään. Siinä meni puolet kesämahdollisuuksista. Toinen puoli menetettiin, koska en halunnut kutoa ohuesta langasta vaan paksuhkosta nopeasti valmistuvaa. Sitä siis saa mitä tilaa, enää ihmetellään miten voin olla hämmästynyt siitä, että käsissä on syysneule...


Tulin Menitasta jälleen kerran ulos mukanani sellainen väri, jota en ilman yllytystä olisi ostanut, mahtavaa palvelua! Ja nyt tykkään siitä tosi paljon. Mun on aina ihan tavattoman vaikea kuvitella kerästä valmista neuletta vaikka kuinka nipistäisin silmät kiinni ja yrittäisin pinnistää. Ammattiapu siis tervetullutta! Tänään löysin sisustusmessuilta myös täydelliset puunapit, jollaisista olin heti siihen haaveillut. Malli on Novitan tämän vuoden kevätlehdestä se lähes ainoa jolle vähääkään lämpenen. Villatakin numero on malli 19. Sinä oli mukavasti jekkua!

Ah ja voi, miten ihanaa on kutoa villaa puuvillan jälkeen. Joustava, pehmoinen tunne kutoessa ja lanka tasoittaa yhteistyönhaluisesti itse pahimmat käsialan epätasaisuudet! Mutta kun puuvilla olis monessa tilanteessa just se matsku mitä tarvittais, ja ah niin kaunista jo kerällä! Dropsin Muskatin sävyjä katsellen voisin kuolla. Tai ainakin juoda kahvit...

Keskeneräisistä projekteista mainittakoon nämä trekking-langasta kutomani polvisukat. Kasvatin itseäni tämän projektin yhteydessä opettelemalla kärjestä lähtevän mallin. Sanoa täytyy, että trekkinglangan kutominen on ihan hauska kuriositeetti muutaman kerran, mutta entäs alkuviehätyksen jälkeen? Lankahan tekee kaiken lystin puolestani! Samanlainen tunne kun katsellessani singerin kirjontakonetta työssä tänään messuilla. Kaunista tulee, mutta jos kone neuloo nappia painamalla yksin kuvion, niin missä se käsityö on?

Lopuksi valopilkku kodinsisustusmaailmasta. Ostettiin viikonloppuna 2,5 metriä tätä Marimekon Lumimarja-kangasta. Se pääsee raikastamaan meidän eteistä, ihan seinälle, joka on maalattu syvän okran keltaiseksi. Valkoisesta taustasta saadaan vähän valoa ja raikkautta ja keltaiset stemmaa!

No niin, nyt jatkan villatakin kutomista, jottei kaikki aika mene netissä roikkumiseen. Parhaillaan pohdin, miten ihmeessä neulotaan silmukoiden välistä lisäys oikein kiertäen....? Google kutsuu.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kauniin väristä lankaa! Ja se toppi oli todella hieno.:)

Laura Proust kirjoitti...

Mutta väri, väri on Välimeri ja kesä! Neuletakista tulee varmaan ihana. Napeissakaan ei ole mitään valittamista, lienevät täydelliset.

Minä en kanskaan lopulta oikein ymmärrä noita lankoja, joilla on oma tahto kuvioiden suhteen. En minä niin innokas neuloja ole, etten haluaisi keksiä mitään itse. Vierastan niitä valmiiksi raidoitettuja ystäviämme myös, samasta syystä. Vaikka sitten toisaalta, mallista voin kuitenkin neuloa...

Iirismaria kirjoitti...

Kiitos Vampira, mäkin olen aivan ihastunut langan väriin. Ylemmässä kuvassa se lienee lähempänä totuutta. Toppi ei vielä ole päässyt käyttöön, lämpöä odotellessa...

Laura, jooo! Välimerihän se onkin! Ja valitettava totuus suomalaisesta kesästä on se, että villaisia hihoja voidaan hyvinkin tarvita.
Mulla on nyt varastossa kaksi vyyhdillä kauniisti liuku/pätkävärjättyä lankaa, mutta ongelma on, etten tykkää jäljestä enää kudottuna. Nytkin mietin mallia, jolla saisin tuhottua langan perusvaikutelman...Tai sit mun pitäis laittaa ne kauniit vyyhdit suosiolla sellaisinaan seinälle :)

Johku kirjoitti...

Tosi kauniit napit olet löytänyt neuletakkiisi.

merja kirjoitti...

Ihanan väristä lankaa! Ja napitkin ovat tosi kauniit.

Iirismaria kirjoitti...

Johku ja Merja, kiitos kommenteista, napit oli asumisen messuilta joltain yritykseltä, joka toi Nepalista mm nappeja, mutta myös käsintehtyä paperia. Himalaya jotakin ehkä...Oon useasti ajatellut, että oispa kiva tehdä nappeja itse!